9.Sınıf Matematik Yaş Problemleri Cevaplı Test Çöz


Reklam

1.            Duygu ile Bilge’nin 4 yıl önceki yaşları farkı 6           olduğuna göre, 5 yıl sonraki yaşları farkı kaç           olur?

 

A)            3                             B)            4                             C)           6                             D)           7                             E)            8

 

 

2.            Bir babanın yaşı, oğlunun yaşının 3 katına                eşittir. 4 yıl önce, babanın yaşı oğlunun      yaşının 4 katına eşit olduğuna göre, oğlunun      bugünkü yaşı kaçtır?

 

A)            6                             B)            8                             C)           10                           D)           12                           E)            14

 

 

 

 

3.            Bir annenin yaşı iki çocuğunun yaşları       farkının 7 katına eşittir. 8 yıl sonra annenin              yaşı çocukların yaşları farkının 9 katına eşit            olacağına göre, annenin 2 yıl önceki yaşı   kaçtır?

 

A)            26                           B)            28                           C)           30                           D)           32                           E)            34

 

 

 

 

4.            Bir babanın yaşı, üçer yıl ara ile doğmuş üç             çocuğunun yaşları toplamına eşittir. Baba 54          yaşında olduğuna göre, en büyük çocuk doğduğunda babanın yaşı kaçtır?

 

A)            27                           B)            30                           C)           36                           D)           39                           E)            33

 

 

 

 

 

 

5.            Anne ve 3 çocuğunun yaşları toplamı y  dir.              Anne  x  yaşında ise kaç yıl sonra annenin                yaşı çocukların yaşları toplamına eşit olur?

 

A)                                B)            y – 2x                                    C)          

                               D)                                              E)           

 

6.            Babanın yaşı iki çocuğunun yaşları             toplamından 23 yaş fazladır. 3 yıl sonra     babanın yaşı iki çocuğunun yaşları                 toplamının iki katı olacaktır. Çocukların     yaşları toplamı kaçtır?

 

A)            12                           B)            14                           C)           15                           D)           16                           E)            20

 

 

 

 

 

7.            Bir babanın yaşı iki çocuğunun yaşları       toplamından 13 fazladır. 5 yıl sonra baba ile             iki çocuğunun yaşları ortalaması 22 olacaktır.        Babanın bugünkü yaşı kaçtır?

 

A)            27                           B)            30                           C)           32                           D)           41                           E)            45

 

 

 

 

 

8.            Anne 4 yıl önce kızının 5 katı yaştaydı. 2 yıl               sonra da kızının 3 katı yaşta olacağına göre,            anne ile kızının bugünkü yaşları toplamı    kaçtır?

 

A)            44                           B)            45                           C)           46                           D)           47                           E)            48

 

 

 

 

9.            Yaş oranı  olan iki kardeşin yaşları toplamı         33 olduğuna göre, yaşları farkı kaçtır?

 

A)            2                             B)            3                             C)           4                             D)           5                             E)            6

 

 

 

10.          Bir babanın yaşı 52 ve üç çocuğunun yaşları           toplamı 12’dir. Kaç yıl sonra babanın yaşı, üç          çocuğunun yaşları toplamının üç katı olur?

 

A)            1                             B)            2                             C)           3                             D)           6                             E)            8

 

 

 

1)C 2)D 3)A 4)E 5)C 6)B 7)C 8)A 9)B 10)B

11.          Babanın şimdiki yaşı oğlunun 5 katıdır. Oğlu            şimdiki yaşının 4 katı yaşa geldiğinde         babanın yaşı oğlunun yaşının kaç katı olur?

 

A)            2                             B)           3                             C)           4                             D)           5                             E)            6

 

 

 

 

 

 

12.          Ali doğduğu zaman Ahmet 10 yaşında,       Ahmet doğduğunda Ömer 4 yaşında idi. Ali 6           yaşına geldiğinde Ömer kaç yaşındadır?

 

A)            6                             B)           10                           C)           12                           D)           16                           E)            20

 

 

 

 

 

 

13.          Tarık ile babasının yaşları toplamı 40’dır. 4 yıl          sonra babasının yaşı, Tarık’ın yaşının 3 katı             olacaktır. İkisinin şimdiki yaşları farkı kaçtır?

 

A)            20                           B)           22                           C)           24                           D)           26                           E)            28

 

 

 

 

 

 

14.          Bir çocuğun yaşı 12, babasının yaşı ise     çocuğun yaşının 4 katıdır. 6 yıl sonra yaşları            arasındaki fark ne olur?

 

A)            48                           B)           36                           C)           24                           D)           60                           E)            32

 

 

 

 

15.          Mert ile 3  kardeşinin yaşları toplamı 57’dir. 3          yıl sonra yaşları toplamı kaç olur?

 

A)            72                           B)           69                           C)           66                           D)           63                           E)            60

 

 

 

16.

 

 

 

 

 

17.

 

 

 

18.

 

 

 

 

19.

 

 

 

11)A 12)E 13)C 14)B 15)B 16)C 17)D 18)C

 

 



Reklam


Ekleyen: korhan | Okunma Sayısı: 916


Bu Kategoride En Çok Okunanlar
  • 9.Sınıf Testleri-Konu Özetleri-Yazılıları
  • 9.Sınıf Matematik Kümeler Çözümlü Sorular
  • 9.Sınıf Çözümlü Basit Eşitsizlikler Testleri İndir-Çöz
  • 9.Sınıf Çözümlü Üslü Sayılar Testleri İndir-Çöz
  • 9.Sınıf Çözümlü Sayı-Kesir Problemleri Testleri İndir-Çöz
  • Çözümlü Yüzde-Faiz Problemleri Testleri 9.Sınıf
  • Çözümlü Rasyonel Sayılar Testleri 9.Sınıf
  • 9.Sınıf Çözümlü Mutlak Değer Testleri İndir-Çöz
  • 9.Sınıf Matematik Kümeler Konu Anlatımı
  • 9.Sınıf Çözümlü Denklem Çözme Testleri İndir-Çöz
  • 9.Sınıf Çözümlü Rasyonel Sayılar Testleri İndir-Çöz
  • 9.Sınıf Çözümlü Oran-Orantı Testleri İndir-Çöz
  • 9.Sınıf Çözümlü Köklü Sayılar Testleri-YGS
  • 9.Sınıf Çözümlü Karışım Problemleri Testleri -YGS
  • 9.Sınıf Çözümlü Faktöriyel Testleri İndir-Çöz
  • Karmaşık Sayıların Tarihçesi
  • 9.Sınıf Çözümlü Hız Problemleri Testleri İndir-Çöz
  • 9.Sınıf Matematik Deneme Sınavı İndir-Çöz
  • 9.Sınıf Çözümlü Modüller Aritmetik Testleri İndir-Çöz
  • 9.Sınıf Çözümlü Yaş Problemleri Testleri İndir-Çöz
  • Çözümlü Üslü Sayılar Testleri İndir-9.Sınıf
  • 9.Sınıf Çözümlü Tek-Çift ve Ardışık Sayılar Testleri İndir-Çöz
  • Nasıl Bir İnsansın Testi
  • 9.Sınıf Matematik Mantık Önermeler Çözümlü Sorular İndir
  • 9.Sınıf Çözümlü Karışım Problemleri Testleri İndir-Çöz
  • 
    SON EKLENEN YAZILAR
    ortaokul karne görüşleri 2015-2016 6. 7. ve 8. sınıf Öğrencilerine Karne Görüşlerikarneye yazılabilecek öğretmen görüşleri 2015-2016-Karne Görüşlerigüzel sözlerden oluşan karne görüşleri -20162015-2016 Özgün karne öğretmen görüşleri5.6.7.8.sınıflar karne görüşleri 2015-2016 Özgün
    yazılı kağıdı teslim tutanağı 2015-2016 yeni4.sınıf yarıyıl tatil ödevi 2015-2016Öğretmenler için 1.dönem sonu iş ve işlemler 2015-20165.sınıf türkçe kelime bilgisi testi çöz 20165.sınıf türkçe atasözleri test çöz 2016
    5.sınıf türkçe atasözleri sözlüğü5.sınıf matematik dersi etkinlikleri ara tatil ödevi -20165.sınıf matematik bölme ile ilgili problemler ara tatil etkinlikleri -20165.sınıf matematik basamak değeri ve çözümleme ara tatil etkinlikleri -20164.sınıf sözcükte anlam testi çöz 2015-2016
    4.sınıf sert ünsüzlerin benzeşmesi çalışması -20165.sınıf kesirler genel testi ara yıl tatil etkinlikleri -20165.sınıf matematik dersi etkinlikleri ara tatil ödevi -20165.sınıf matematik işlemler ara tatil ödevi -20165.sınıf matematik işlemler ara tatil ödevi 2016
    5.sınıf türkçe atasözleri etkinliği 20164 sınıf din kültürü 1 dönem 2 yazılı soruları 2015 2016 Yeni Müfredat4 sınıf fen bilimleri 1 dönem 3 yazılı soruları Yeni Müfredat4 sınıf ingilizce 1 dönem 3 yazılı soruları 2015 2016 Yeni Müfredat4 sınıf ingilizce 1 dönem 3 yazılı soruları Yeni Müfredat